Leercentrum

Website laten maken in 5 stappen

Dit artikel lees je in ongeveer 4 minuten

Marketing

Als je een nieuwe website wilt laten maken, zijn er enkele elementen waar je rekening mee moet houden. In dit blogbericht gaan we 5 stappen bespreken. Als je nog vragen zou hebben, kan je ook altijd terecht bij Flux Webdesign Antwerpen. Wij maken websites van A tot Z voor alle soorten bedrijven gaande van kleine kmo’s in Antwerpen tot internationale bedrijven.

Stap 1: Idee

Om te beginnen, moet er een idee zijn. Je moet een beeld vormen van hoe je wilt dat je je bedrijf uitstraalt naar de klant. Dit kan op een heel zakelijke manier zijn, maar dit kan ook op een speelse manier met veel afbeeldingen en animaties. Je kan hiervoor ook gaan kijken bij de concurrentie of bij de referenties van een webdesigner. Eens je een idee hebt, kan je doorgaan naar de volgende stap.

Stap 2: Webdesigner zoeken

Eens je een idee hebt, kan je dit voorleggen bij een professioneel webdesignbureau. Zij kunnen dan bekijken hoe dit het best aangepakt kan worden en wat het nodige budget is. Wij bij Flux Webdesign denken hier over mee en proberen de beste manier samen met u uit te zoeken. Wij sturen u ook eerst een vrijblijvende offerte op. We bekijken elke website individueel en rekenen hier een bepaalde prijs voor uit. Als deze prijs voor de klant in orde is, kunnen we beginnen met het verzamelen van alle informatie voor de website.

Stap 3: Huisstijl creëren (indien nodig)

Als je met een volledig nieuw bedrijf begint en hier een website voor laat maken, is het belangrijk om eerst een huisstijl uit te werken. Hierbij kan de webdesigner ook helpen. Het logo en de huiskleuren zijn hier de 2 belangrijkste elementen. Eens je dit hebt, kan de webdesigner hierop verder gaan. Je website zal dan volledig in de huisstijl gemaakt worden met het juiste logo en de juiste kleuren.

Stap 4: Website laten maken

Als de vorige stappen allemaal afgevinkt zijn, kan je beginnen met het laten maken van een website. Wij bij Flux Webdesign maken een eerste versie op een ontwikkelomgeving die we dan naar de klanten doorsturen. De klant kan meteen feedback geven waar wij de website dan verder op bouwen. De klant kan ook ten allen tijden inloggen op de website om de voortgang te zien. Door op deze manier te werken, verloopt ook alles efficiënt en kan er meteen feedback worden gegeven op de gemaakte aanpassingen.

Stap 5: Content aanvullen en website live zetten

Als het design en de opbouw van de nieuwe website helemaal in orde zijn, kan er content toegevoegd worden. Hiermee bedoelen we alle teksten en afbeeldingen. De teksten kan je zelf schrijven, van een vorige website overnemen of door een copywriter laten maken. Deze teksten implementeren we dan in de website. Als alles is aangepast op de website, kan er nog een laatste keer feedback gegeven worden. We overlopen de website ook nog eens op alle mobiele apparaten zodat we steeds een responsieve website kunnen afleveren. Eens dit in orde is, kan de website live worden gezet.

Extra: Beheer van de website

De websites die wij bij Flux Webdesign maken, zijn met het gebruiksvriendelijke CMS (WordPress) opgebouwd. Je kan zelf op een gemakkelijke manier alle aanpassingen doen. Als er toch andere, meer technische aanpassingen moeten gebeuren, kan je dit ook steeds door ons laten doen. Wij zorgen er ook steeds voor dat alles up-to-date is zodat de website volledig veilig is.

Conclusie

Als je een nieuwe website wilt laten maken, zijn er heel wat elementen om rekening mee te houden. Het is iets dat je niet mag onderschatten omdat dit het visitekaartje of uithangbord van je bedrijf wordt. Wil je zelf een nieuwe website laten maken? Contacteer ons dan vrijblijvend voor meer informatie. Wij bekijken je aanvraag en sturen je een op maat gemaakte offerte door!

Laat ons de handen in elkaar slaan.

Heb je een vraag? Stel ze gerust
Wij bekijken wat we voor jou kunnen doen.

Contacteer ons
Scroll to Top