Leercentrum

Website in tijden van COVID-19

Dit artikel lees je in ongeveer 3 minuten

Marketing
De afgelopen maanden is het alsmaar duidelijker geworden dat online vindbaar zijn een must is. Bij het begin en tijdens de lockdown zijn mensen massaal via het internet op zoek gegaan naar wat ze nodig hadden. Dit gaat van een paar schoenen in een webshop naar een offerte voor een bepaalde dienst. Veel van deze gewoontes zullen blijven bestaan als alles terug zijn normale gang gaat dus is het belangrijk voor bedrijven om mee op deze trein te springen.

Online vindbaar zijn

Online vindbaar zijn begint bij een website. Als mensen je bedrijf opzoeken in Google en ze vinden geen eigen website, zullen ze al minder geneigd zijn om verder te zoeken op andere platformen zoals bijvoorbeeld Facebook of Linkedin. Het is in deze tijden dus nog belangrijker om gevonden te worden op de plaatsen waar mensen en potentiële klanten zoeken. Wij als websitebouwer merken ook dat bedrijven zelf ook zien dat het steeds belangrijker is om gevonden te worden in Google, en liefst op een zo hoog mogelijke plaats. Wij proberen dus om steeds een website te maken die voldoet aan alle vereisten om dit doel te behalen. Als je echt alles uit de kast wilt halen, kan je ook nog extra investeren in SEO. Met Search Engine Optimisation (SEO) bedoelen we dat de website geoptimaliseerd wordt om zo hoog mogelijk te verschijnen op relevante zoekwoorden in Google.

Online verkopen voor meer omzet 

Toen alle winkels verplicht gesloten moesten blijven, hebben veel bedrijven geen verkopen kunnen doen. 1 van de redenen hiervan was dat ze geen webshop of online platform hadden waar ze hun producten konden aanbieden. De bedrijven die wel een webshop hadden, hebben hiervan kunnen profiteren door wel nog online te kunnen verkopen. Ook nu nog wordt er meer online verkocht omdat mensen het risico niet willen lopen om besmet te worden. Het plezier van een middagje shoppen is ook veel minder. Het is dus nog niet te laat om ook jouw bedrijf te voorzien van een webshop of online platform om toch bij de klanten in de huiskamer je producten te verkopen. Bij Flux Webdesign kan je een gemakkelijk te beheren webshop laten maken voor een relatief klein budget. We gebruiken hier de extensie van Woocommerce voor. Dit is een performant systeem dat de webshop zeer gebruiksvriendelijk maakt voor zowel de klanten als de beheerder.

Platform om informatie te delen 

Het is ook gebleken dat een website tijdens de coronacrisis niet enkel gebruikt wordt voor online bestellingen en omzet te genereren, maar ook om belangrijke informatie te delen. De overheid heeft zo ook meteen een website gelanceerd waar je alle informatie in verband met COVID-19 kan vinden op 1 plaats. De livestreams van de persconferenties werden ook meteen gedeeld op deze platformen zodat iedereen toegang had tot deze informatie. Ook jij kan via een website de juiste informatie over jouw bedrijf of sector tot bij de mensen brengen.

Conclusie

Het online gedeelte is belangrijker dan ooit geworden. Als je nog geen of een verouderde website hebt, is het nu de moment om te vernieuwen. Ook vindbaar zijn is een belangrijk gegeven. Investeer in een duurzame SEO-aanpak zodat je bij de top zoekresultaten te vinden bent. Wij bij Flux Webdesign staan in ieder geval altijd klaar om je hierbij te helpen! Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte of bekijk in onze cases hoe wij andere bedrijven hebben geholpen.

Laat ons de handen in elkaar slaan.

Heb je een vraag? Stel ze gerust
Wij bekijken wat we voor jou kunnen doen.

Contacteer ons
Scroll to Top