Leercentrum

Online veiligheid

Dit artikel lees je in ongeveer 2 minuten

Technologie

België is het meest kwetsbare land om gehackt te worden. Dit blijkt uit een onderzoek van Rapid7. Het is een groot probleem voor bedrijven als hun website of server gehackt wordt. Ze kunnen hierdoor al hun bestanden kwijt raken wat voor grote problemen kan zorgen. De eerste stap tegen hacken is mensen bewust maken dat het altijd en bij iedereen kan gebeuren omdat hier nog een grote onwetendheid rond is. Hackers worden steeds creatiever waardoor het ook moeilijker wordt om de websites en servers te beschermen. In maart is zo nog de Tweede Kamer van Nederland gehackt door Ransomware.

Sinds vorig jaar komen er in Vlaanderen ook steeds meer meldingen van Ransomware bij kmo’s binnen. Ook vorig jaar kregen honderdduizenden mensen een mail van de overheid dat hun computer gehackt was zonder dat ze dit wisten. In Nederland zijn er vorige maand ook honderden websites gehackt door een Turks hackersforum. Per jaar kosten hackers de bedrijven 10 miljard euro.

Wij hebben een reeks van 3 artikels gemaakt in verband met online veiligheid en hacking. Het eerste artikel gaat over een hackersorganisatie die gericht websites hackte om zo geld te verdienen. Het 2e artikel gaat dieper in op de Pharma Hack en het 3e artikel is in verband met Ransomware, een probleem dat steeds vaker voorkomt.

LEES ARTIKEL 1 HIER

LEES ARTIKEL 2 HIER

LEES ARTIKEL 3 HIER

Laat ons de handen in elkaar slaan.

Heb je een vraag? Stel ze gerust
Wij bekijken wat we voor jou kunnen doen.

Contacteer ons
Scroll to Top