Leercentrum

Maak een meertalige website of webshop en krijg een subsidie

Dit artikel lees je in ongeveer 3 minuten

Technologie

Het belang van een goede website die qua design aantrekkelijk en mobielvriendelijk is, is reeds bewezen. Maar wat uiteraard ook erg van belang kan zijn is de taal waarin uw website staat. Voor iemand die de voertaal niet spreekt, kan het erg handig zijn om uw website in meerdere talen aan te bieden. Flux Webdesign bouwt met veel plezier een meertalige website of webshop, of vertaalt uw huidige website met gemak. Vanaf maart 2016 ontvangt u een subsidie wanneer u een aanvraag doet.

Sinds maart 2016 – subsidie

De Vlaamse Overheid deelt sinds maart 2016 nieuwe subsidies uit aan KMO’s. Ze doet dit om internationaal ondernemen te stimuleren. Maar wat de overheid vooral wil bereiken, is producten en diensten van Vlaamse bedrijven in het buitenland bekend maken. Eén van de nieuwe subsidies gaat over internationale bedrijfscommunicatie. Sinds maart 2016 kan je een subsidie aanvragen om je digitale internationale commerciële bedrijfscommunicatie (m.a.w. een meertalige website/webshop/sociale media) te verbeteren.

” Een nieuwe meertalige website/webshop laten maken of je huidige website laten vertalen naar het Frans of Engels: tot wel €2250 subsidie “

Die subsidie kan je gebruiken voor het tot stand brengen een meertalig communicatietool, een website of een webshop, zoals deze modelwebsite van een Engelse webshop. Maar je kan ze ook inzetten om je huidige website of sociale media in een extra taal te laten omzetten.

Hoe kom je in aanmerking voor de subsidie?

  1.  Je bent eigenaar van een KMO in Vlaanderen en je hebt een Belgisch BTW-nummer
  2.  Je organisatie heeft een website of webshop en/of je maakt gebruik van sociale media.
  3.  Je voldoet aan een aantal standaardvoorwaarden die de Vlaamse Overheid oplegt.

Hoeveel bedraagt de subsidie?

  • Heb je met je KMO sinds 1 januari 2005 nog nooit een subsidie ontvangen? Dan krijg je maar liefst €2250 cadeau van de Vlaamse Overheid.
  • Heb je toch al subsidies ontvangen? Niet getreurd, dan ontvang je nog steeds €1500 om je digitale bedrijfscommunicatie meertalig te maken.

Bekijk het zo: de Vlaamse Overheid geeft je eigenlijk een fikse korting om je bedrijfscommunicatie te optimaliseren en ze meertalig te maken. Heb je nog geen website of webshop? Of is hij gewoon nog niet mobiel of meertalig? Bekijk dan even dit voorbeeld om te zien hoe je website/webshop er uit zou kunnen zien. Voor meer informatie kunt u op de website van de Vlaamse Overheid terecht.

Laat ons de handen in elkaar slaan.

Heb je een vraag? Stel ze gerust
Wij bekijken wat we voor jou kunnen doen.

Contacteer ons
Scroll to Top