Leercentrum

Het belang van een goed onderwerp

Dit artikel lees je in ongeveer 3 minuten

Marketing

Overvolle inbox, ongelezen berichten en onoverzichtelijke mappen, we kennen het allemaal. Veel mensen gebruiken het onderwerp van een bericht om te bepalen of het belangrijk is of irrelevant. Hoe zorg je er dan voor dat juist jouw e-mail opvalt in iemand zijn inbox? En dat het uiteindelijke doel: het bezoeken van je website en uiteindelijk het converteren, behaald wordt. Het antwoord ligt voor de hand: kies voor een pakkende titel.

Cold-emailing gaat voor een groot deel natuurlijk om de inhoud van de e-mail. Maar wat sommige bedrijven wel eens vergeten is het belang van de titel: het onderwerp. Er zijn verschillende handleidingen om goede e-mails te schrijven, maar met deze vier korte tips kunt u het aantal personen dat uw e-mail opent verhogen en daarmee ook het rendement van de e-mail campagne.

  1. Wees bondig. Het is belangrijk dat het onderwerp meteen de aandacht trekt. Voor e-mails met een onderwerp dat minder dan 50 tekens bevat, zal het percentage dat de mail opent hoger liggen dan voor een onderwerp dat groter dan 50 tekens is.
  2. Wek interesse. Zorg ervoor dat je onderwerp uniek is en opvalt in een volle inbox. Het is van belang dat de persoon die de mail ontvangt, meer te weten wil komen en dus de mail zal openen.
  3. Bouw vertrouwen op. Een e-mail campagne is niet zomaar eenmalig een bericht sturen. Je doel is om een gesprek aan te gaan. Daarvoor is het belangrijk dat de informatie in de e-mail overeenkomt met de titel.
  4. Bied iets waardevols aan. Het is belangrijk dat het onderwerp de suggestie wekt dat de informatie onmisbaar is voor de persoon die de e-mail ontvangt.

De lengte van het onderwerp

Bijna de helft van ons bekijkt zijn e-mail op een mobiel apparaat. Daarom is het belangrijk om in het achterhoofd te houden dat de inbox van deze mobiele gebruikers er anders uitziet dan op een pc. De gebruikers van een mobiel apparaat zijn als volgt ingedeeld:

  1. iPhone                 26%
  2. Outlook                14%
  3. iPad                      12%
  4. Gmail                   11%
  5. Apple Mail           8%

  Een e-mail ziet er niet alleen anders uit op elk scherm, maar vooral voor het onderwerp van een e-mail is dit belangrijk om te weten. Apple kort de titel van een e-mail af naar 35 tekens, omdat er meer niet op het lijntje pas. Android laat wel altijd het gehele onderwerp zien, want daar gaat het door op de volgende regel. Hou hiermee rekening bij het bedenken van een titel voor uw e-mail campagne.

Goed of slecht?

Het is belangrijk om in te zien dat er onderwerpen zijn die goed doen voor je campagne, maar zeker ook onderwerp die de kans dat je e-mail gelezen wordt daalt. Zo valt een gepersonaliseerd onderwerp meer op, zeker in overvolle mailboxen. Als u de naam van de ontvanger verwerkt in het onderwerp is het openingspercentage 18,3%, waar dit voor een onderwerp zonder naam maar 15,7% is.  Een onderzoek van Email Center heeft uitgewezen dat het toevoegen van het woord ‘gratis’ zorgt voor hogere openingspercentages met 10%.

Conclusie

Volg de tips goed op en zorg ervoor dat je persoonlijk blijft. Denk goed na over welke e-mail je zelf opent en welke je gelijk in de prullenbak gooit. Let erop als je een website maakt dat je goede landingspagina’s creëert om in je website naar te linken. Laat je website maken door een webdesignbureau dat ook gespecialiseerd is in SEO en andere vormen van inbound en outbound marketing. Voor meer informatie hierover, lees dan dit artikel eens door.

Laat ons de handen in elkaar slaan.

Heb je een vraag? Stel ze gerust
Wij bekijken wat we voor jou kunnen doen.

Contacteer ons
Scroll to Top