Leercentrum

Heeft u een mobielvriendelijke website?

Dit artikel lees je in ongeveer 4 minuten

Technologie

In dit artikel bespreken we het belang van een website die mobielvriendelijk is. Allereerst zorgt een mobielvriendelijke website ervoor dat uw klanten gemakkelijk alle informatie kunnen vinden. Ze zullen tevreden zijn over het gebruiksgemak. Daarnaast zorgt een website die goed en snel werkt ervoor dat je als bedrijf professioneel overkomt. Hierdoor zullen potentiële klanten waarschijnlijk eerder tot contact overgaan. Let hier dus wanneer je een website ontwikkelt of als je een website laat maken.

Steeds meer mensen maken gebruik van mobiele apparaten voor het bezoeken van een internetpagina. Het gaat hier niet enkel om smartphones, maar ook om tablets. Een tweede belangrijke reden voor een mobiel vriendelijke website is het feit dat Google een website onder andere beoordeelt aan de hand van de mate waarin deze mobielvriendelijk is. ‘Mobile responsive’ websites staan hoger in de zoekresultaten dan degene die niet mobielvriendelijk zijn. Dus ook in verband met SEO (Search Enging Optimization) is het belangrijk om uw website up to date en zo gebruiksvriendelijk mogelijk te houden. Flux Webdesign biedt ook SEO diensten aan en heeft al een mooi resultaat geboekt.

Test

Wilt u testen of uw website ook goed zichtbaar is op mobiele apparaten? U kunt hier gemakkelijk de test doen. U vult gewoon de URL in en ziet vanzelf of de website optimaal is aangepast voor mobiel gebruik. Het probleem dat ontstaat bij een traditionele desktop website is duidelijk te zien wanneer je deze bezoekt vanaf een kleiner apparaat. Zo zijn er nog steeds veel websites die onleesbaar zijn op mobiele apparaten zoals een telefoon of een tablet. Als jouw website onleesbaar is op een mobiel apparaat (en dus niet mobielvriendelijk) zal de klant de website verlaten en op zoek gaan naar een alternatief, de concurrent.

Oplossing

Om een website mobielvriendelijk te maken zijn er 3 opties:

  • Mobile-Only

Voor lange tijd was dit een van de meest gebruikte opties. Je maakt namelijk gewoon een nieuwe website aan die compleet gericht is op mobiel gebruik. Het grote nadeel hiervan is echter dat het erg veel werk kost om de website te onderhouden. Een website onderhouden is al veel werk, laat staan een tweede erbij nemen. Een ander belangrijk nadeel is het feit dat het voor SEO doelen niet gunstig is om een mobile-only website aan te maken. Voor zoekmachines is het namelijk niet duidelijk of je van beide websites beheerder bent en het kan lijken alsof je probeert te frauderen. Zij kunnen hier strenge sancties op leggen. Wees hier dus voorzichtig mee. Als laatste blijft er nog over dat het gewoon veel tijd kost om een mobile-only site te maken. Het is namelijk niet zomaar kopiëren en plakken van de originele site, het is alles aanpassen voor mobiel gebruik.

  • Mobile App

Een mobiele applicatie laten maken van je bedrijfspagina is natuurlijk ook een optie. Deze applicaties zijn speciaal bedoeld voor mobiel gebruik en zullen dus erg gebruiksvriendelijk zijn op mobiele apparaten. Het nadeel van een applicatie is de vraag of het echt wat toevoegt. In hoeverre kun je waarde toevoegen aan de ervaring voor de klant ten opzichte van een website. Als je niet met iets unieks komt zullen mensen niet zo snel je applicatie downloaden en zal het succes tegenvallen.

  • Responsive Design

Naar onze mening is dit de beste oplossing. Wijzelf werken ook met responsive design om ervoor te zorgen dat de website mobielvriendelijk is en ervaren dat dit erg goed werkt. Deze vorm van design zorgt er namelijk voor dat de bestaande afbeeldingen en tekst op schaal worden weergegeven afhankelijk van het apparaat dat men gebruikt. Of dit nu Android, iPhone of een tablet is, de aanpassingen gebeuren automatisch. Het grote voordeel is dat je eenmalig de content toevoegt en dit automatisch gebruiksvriendelijk is op alle apparaten.

Laat ons de handen in elkaar slaan.

Heb je een vraag? Stel ze gerust
Wij bekijken wat we voor jou kunnen doen.

Contacteer ons
Scroll to Top