Leercentrum
Google update: Meta-descriptions
Dit artikel lees je in ongeveer 3 minuten

Aangezien het een nieuw jaar is, heeft Google ook weer een nieuwe update voor ons. De update is niet groot maar zorgt er toch voor dat er 1 belangrijke aanpassing is namelijk de Meta-description. De lengte hiervan is veel groter geworden. Benieuwd wat jij nu kan doen om het maximale uit deze update te halen? Lees dan zeker verder!
Langere Meta-descriptions
Tot eind vorig jaar was de aanbovelen lengte van de Meta-description 160 tekens. Je kon deze 160 tekens dus gebruiken om te beschrijven waar de pagina die de surfers zullen bezoeken over ging. Dit kon soms wel uitdagend zijn aangezien je meestal veel informatie wilt geven, maar hier amper plaats voor had. Google heeft er nu voor gezorgd dat je wel genoeg plaats hebt. De aanbevolen lengte nu is 230 tekens. Dit zijn bijna 100 tekens die je extra krijgt. Sommige resultaten krijgen zelfs tot 320 tekens van Google. Hier heb je zelf geen invloed op aangezien het algoritme van Google beslist.
Meta-description aanpassen
Nu dat je meer plaats hebt, is het ook de bedoeling dat je dit zo goed mogelijk benut. Als je voor de update je meta-description al had geoptimaliseerd voor de SEO van je website, zal je dit nu nog eens moeten doen. Je krijgt echter meer tekens om je zoekwoorden nog harder in de kijker te zetten. Benut deze ruimte dus optimaal. Het is natuurlijk ook nog niet zeker of Google je zelfgeschreven Meta-description ook zal gebruiken. Zoals net gezegd beslist het algoritme hierover of het relevant is voor de gebruiker om de eigen geschreven descriptie te tonen of gewoon een deel dat Google zelf uit de teksten haalt.
Conclusie
Maar wat moet jij nu uiteindelijk écht doen? Als je zelf beter wilt scoren, moet je deze teksten aanpassen en langer maken. Als je dit niet doet, laat je kostbare ruimte liggen die je kan benutten om je SEO een boost te geven. Andere websites die dit dan wel benutten, zullen hoogstwaarschijnlijk stijgen en boven jouw website verschijnen en degenen die dit onbenut laten, zullen dalen. Zorg dat je niet bij de dalers hoort door het aan te passen. De websites die bij Flux gemaakt zijn, beschikken over Yoast. Hiermee kan je de meta-titel en meta-description snel en gemakkelijk aanpassen voor elke pagina waar je dit bij wilt doen. Als jouw website ook gemaakt is in WordPress, kan je zelf de plugin ook gebruiken. Als dit niet het geval is, kan je ook een stukje code toevoegen aan de html. Het deel dat je moet toevoegen is: <meta name=’description’ content=’tekst die je als Meta-description wilt’/>.
Laat ons de handen in elkaar slaan.
Heb je een vraag? Stel ze gerust
Wij bekijken wat we voor jou kunnen doen.