Leercentrum

Google algoritme update: mei 2016

Dit artikel lees je in ongeveer 3 minuten

SEO

Google heeft via hun webmaster blog laten weten dat ze het Google algortime van de Search Engine Results Page (SERP) aan zullen passen. Vanaf mei 2016 zal de mate waarin een website mobielvriendelijk zwaarder doorwegen dan dat het momenteel doet. Het algortime wordt dus aangepast en de impact van mobiele websites wordt groter.

Websites met een mobielvriendelijk design krijgen dus voorrang op websites die dit niet bieden. Het belang van responsive design hebben we al eerder besproken in dit artikel. Maar wat gaat er precies gebeuren en wat kan u doen om niet de dupe te zijn van deze Google algoritme vernieuwing? Google benadrukt in de blog post dat er nog steeds andere factoren van belang zijn. Een website van hoge kwaliteit kan nog steeds een hoge rank bekomen door goede inhoud. Maar toch, het is duidelijk: mobielvriendelijke websites zijn de toekomst. Een mobielvriendelijke website rendeert en zorgt voor een hogere SEO positie.

Ben je niet zeker of uw website mobielvriendelijk is? Doe dan hier de test.

Mobilegeddon – Google algortime update 21 april 2015

Dat Google al langer waarde hecht aan mobielvriendelijke websites zien we aan de Google algoritme update van 21 april 2015, ook wel Mobilegeddon genoemd. Google kondigde deze verandering aan op 26 februari 2015 en waarschuwde voor de update die er aan zat te komen. Dit was hoogstens uitzonderlijk, omdat Google vaker veranderingen doorvoert zonder enige waarschuwing. Dit maal was dat anders, Google wil graag dat bedrijven volgen en de trend volgen. Nu is het natuurlijk de vraag hoe je dit doet. Lees hierover alles in dit artikel en het zal duidelijk worden dat je verschillende manieren ervoor kan zorgen dat je website mobielvriendelijk wordt. Ook al zijn er verschillende opties, wij raden aan om responsive design te gebruiken en werk hiervoor best samen met een webdesign bureau. Op deze manier zal de website geschikt zijn in ieder formaat en voor ieder apparaat. Google pikt dit snel op en de ranking op de SERP zal stijgen.

Wat zal er veranderen?

Voor de websites die reeds mobielvriendelijk zijn, verandert er dus eigenlijk niet zoveel. Zij zullen praktisch gezien niets moeten aanpassen aan hun website. Toch is er een voordeel te behalen, aangezien mobiele toegankelijkheid zwaarder doorweegt. Mobielvriendelijke websites zullen dus nog hoger in de ranking komen ten opzichte van degenen zonder mobielvriendelijke pagina’s. Google is genereus, ze kondigen niet alleen de update aan, maar bieden zelfs een soort hulpdienst aan. Via de tool ‘Test My Site with Google’ zal Google niet alleen aangeven of de website mobielvriendelijke is of niet, maar doet ook aanbevelingen en geeft tips. En dit allemaal in een taal die begrijpelijk is voor iedereen.

Laat ons de handen in elkaar slaan.

Heb je een vraag? Stel ze gerust
Wij bekijken wat we voor jou kunnen doen.

Contacteer ons
Scroll to Top