Leercentrum

Blogupdates voor SEO

Dit artikel lees je in ongeveer 3 minuten

SEO

Bij het maken van een website wil je graag dat deze goed gaat scoren. Het is belangrijk dat je deze website onderhoudt en regelmatig updates doet. Hiermee bedoelen we dan extra content toevoegen. De beste manier om dit te doen, is via blogs. Dit is een goede manier om content toe te voegen zonder dat je overdrijft door veel tekst op bepaalde pagina’s te zetten. Hier geven we 3 redenen waarom dit goed kan zijn om jouw website een boost te geven in de zoekmachines.

Geïndexeerd worden door Google

Google is gek op nieuwe content. Ze crawlen steeds websites op zoek naar nieuwe content die is toegevoegd. Als je op jouw website een blogbericht post, is dit iets nieuws voor Google. De bots zullen je website dan opnieuw helemaal doorlopen en dus je website ook opnieuw indexeren. Op deze manier blijft je SEO steeds up to date en kan jij een ranking opbouwen. Als je dit niet doet en Google maar enkele keren om de zoveel tijd je website crawlt, zal je ranking niet erg stijgen.

Meer content zorgt voor meer zoekwoorden

Met een blogbericht kan je meer teksten en dus ook meer zoekwoorden toevoegen aan je website. Op deze manier blijft je website ook overzichtelijk zonder dat je al je zoekwoorden op de pagina’s van je website moet proberen toevoegen of oneindig veel pagina’s moet aanmaken zodat ze toch maar op je website staan. Je kan ook zoekwoorden boosten door hierover te schrijven. Hoe meer informatie je erover kan geven, hoe beter Google dit vindt en hoe hoger je positie hiervoor dus kan zijn. Het is wel belangrijk dat het goede content is. Als je dit niet op een goede manier doet, zal je hier strafpunten op krijgen en net lager scoren.

Expert positioning

Veel bedrijven willen een autoriteit in hun vakgebied. Via een blog kan je deze creëren. Door ervoor te zorgen dat er relevante content op je website verschijnt, weet Google dat je kennis hebt over wat je doet. Je geeft veel informatie aan je bezoekers en hiervoor zal Google je belonen. Als ze telkens zien dat je mensen informeert, krijg je een soort van autoriteit en dus ook een hogere ranking. Je kan op deze manier teksten schrijven die te maken hebben met jouw vakgebied. Je laat op deze manier ook zien aan gebruikers dat je veel kennis hebt. Je geeft ze informatie over wat je doet en zij zullen hierdoor vertrouwen krijgen in jouw expertise.

Conclusie

Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat je nieuwe content op je website post. Op deze manier zal Google je vaak indexeren en je ranking laten stijgen. Als je dit doet, moet je er wel voor zorgen dat het goede content is. Ook voor potentiële klanten kan dit een meerwaarde zijn aangezien zij op deze manier zien dat jij expertise hebt. Je laat ze zien dat je veel over je vakgebied weet en dus meer vertrouwen krijgen om klant te worden.

Laat ons de handen in elkaar slaan.

Heb je een vraag? Stel ze gerust
Wij bekijken wat we voor jou kunnen doen.

Contacteer ons
Scroll to Top