Leercentrum
Applicatie ontwikkelen met React Native
Dit artikel lees je in ongeveer 4 minuten

In het mobiele tijdperk is het voor bedrijven die een bepaalde dienst aanbieden steeds belangrijk geworden om ook mobiel bereikbaar te zijn. Meestal wordt dit gedaan door de website een responsive design te geven. Dit wilt zeggen dat de website zo gemaakt wordt dat het steeds goed verschijnt op elk soort scherm. Er zijn ook bedrijven die kiezen voor het laten maken van een applicatie zodat ze op deze manier nieuwe features kunnen toevoegen voor een bepaald doel. Dit is meestal duur omdat er veel werk in het maken van een applicatie kruipt. Hier is nu een oplossing op gevonden die steeds sterker groeit namelijk React Native. Er zijn al veel grote bedrijven die een app hebben die met React Native gemaakt is. Enkele van deze bedrijven zijn: Facebook, Skype, Tesla, Uber… . Maar wat is React Native en wat zijn nu juist de voordelen? Dat kom je te weten in dit blogbericht!
Wat is React Native?
React Native is een open source framework ontwikkelt op een Hackathon van Facebook. Open source wilt zeggen dat iedereen hier aanpassingen aan kan doen. Er is dus geen team dat hier constant verbeteringen aan probeert te doen, maar iedereen die dit gebruikt kan aanpassingen en verbeteringen voorstellen. Op deze manier blijft React Native groeien en verbeteren aan een snel tempo zonder grote investeringen. Het grootste punt rond React Native is dat je met javascript een applicatie kan ontwikkelen voor zowel Android als iOS. Vroeger moesten hier 2 verschillende codes voor geschreven worden, maar dat is verleden tijd. Nu kan je dit allemaal met 1 code doen en hierdoor bespaar je dus veel tijd (en dus ook geld).
Voordelen
Zoals je hierboven al kan lezen, zijn er dus tal van voordelen aan verbonden. Hier zie je een kort overzicht waarom React Native zo goed en vernieuwend is:
- Kortere ontwikkelingstijd omdat je maar 1 keer alles moet maken voor zowel Android als iOS. Hierdoor kruipt er minder tijd en werk in het bouwen van een applicatie en zal de kost dus ook kleiner zijn.
- Het is open source. Dit wilt dus zeggen dat er constant verbeteringen worden gedaan door mensen van over heel de wereld en dat er niet slechts 1 team dit constant probeert te verbeteren. Doordat het juist mensen zijn van over heel de wereld die met de app werken, zijn de verbeteringen heel handig en gevarieerd en komt er uiteindelijk voor elk probleem een oplossing.
- Je kan met 1 programmeerteel een applicatie ontwikkelen. De enige taal die je nodig hebt voor React Native is Javascript. Dit maakt het veel toegankelijker voor ontwikkelaars en dat komt het eindresultaat ook alleen maar ten goede.
- Er zijn al veel beschikbare tools die je kan gebruiken zodat je niet alles zelf moet schrijven. Je kan zo bevoorbeeld een stukje code van iemand anders voor een groot deel implementeren en zelf kleine aanpassingen doen om het te laten werken in de app die je zelf ontwikelt (zoals bv. Een QR-code scanner). Dit maakt het veel gebruiksvriendelijker om een app te maken.
- Je kan alle hardware van de smartphone raadplegen vanuit de app. Je kan er dus voor zorgen dat de app de microfoon of de camera kan gebruiken. Hierdoor kan je veel leuke en nieuwe dingen op een gemakkelijke manier doen vanuit de app.
Conclusie
Wij bij Flux zijn ook met deze trend meegegaan. Via Appfuel kan je een offerte aanvragen om een applicatie in React Native te laten ontwikkelen door ons. We hebben dit ook gedaan voor WordCamp Antwerp en City Input. Onderaan kan je deze apps bekijken in de Play Store. Als je graag meer informatie wilt over wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen, kan je ons vrijblijbend contacteren via hello@appfuel.be of via het contactformulier. Probeer ook zeker de calculator om een indicatie te krijgen wat jouw idee voor een applicatie zou kosten.
Laat ons de handen in elkaar slaan.
Heb je een vraag? Stel ze gerust
Wij bekijken wat we voor jou kunnen doen.